Smith & Thell

Kliv in i en värld av palmer, ljusslingor, färgglada växter och storslagna muralmålningar. Känn doften av mat, natur och ljummen försommarkväll. Slå dig ner i en brassestol, svalka dig med en kall dryck och njut av en helkväll med musik, dans och gemenskap. Sommar i Skeppsbron skapar minnen!

Smith & Thell
Kvällens huvudakt är helsingborgsduon Smith & Thell som de senaste fem åren arbetat sig in i det svenska musikundret. Idag är de landets mest spelade band på svensk radio men även ett av de mest turnerande artisterna i Sverige.

2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör! Och de har gett oss en lång rad hits. Balnd andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath”, ”Year of the Young” och senaste singeln ”I Feel It In The Wind”.

Maria Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popspund. 2022 släppte de sitt andra album, kritikerhyllade ”Pixie´s Parasol” som följdes av en turné och utsålda spelningar i London och New York. Under 2023 flyttade bandet under en tid till Los Angeles för att skriva nästa album.

Förband
Grebo Station är musik skriven av Pauline & Axel Hammarlund. Tillsammans med vänner och musiker framför de sina organiska poplåtar med indiekänsla och texter på svenska. De senaste två åren har duon släppt flera singlar och i höst släpper de sin nästa EP. Grebo Station startar kvällen och gungar in dig i en stämning som kommer göra kvällen oförglömlig.

Dessutom kommer Spring city. Den numera Jönköpingsbaserade Malmbäckstrion Spring City var med och vann Sveriges radions rikstäckande musiktävling P4 nästa 2018 med sin låt ”back on our streets”. Tjejerna har sedan dess, släppt många nya låtar och spelat runt om i Sverige. De sprider en varm glädje med sin tajta stämsång och folk/indie vibbar. I sommar släpper tjejerna ny musik som nosar på pop/soul.

Förband i samarbete med Bilda Jönköping.

Efterfest
Festen är inte slut när konserterna klingat ut. Då går en DJ upp på scen så din dans kan fortsätta under den bara natthimlen.

Hitta hit
Allmän information

Pressbild på Smith & Thell

Musikundret Smith & Thell

Pressbild på duon i Grebo station

Axel & Pauline Hammarlund i Grebo Station

Pressbild på de tre tjejerna i Spring city

Jönköpingsbaserade Malmbäckstrion Spring City

Köp biljett

Datum:
16 juni 2023
Tid:
kl. 18:00 – 0:00
Plats:
Ödlans innergård
Kostnad:
450 kr

Unika upplevelser på Jönköpings mysigaste innergård

Kliv in på vår unika bakgård, slå dig ner i en brassestol och njut av utomhusbio under bar himmel. Eller dansa loss bland färgsprakande blommor och ljusslingor till Sveriges största artister.