Moneybrother

Kliv in i en värld av palmer, ljusslingor, färgglada växter och storslagna muralmålningar. Känn doften av mat, natur och ljummen försommarkväll. Slå dig ner i en brassestol, svalka dig med en kall dryck och njut av en helkväll med musik, dans och gemenskap.

Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.

Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.

2023 firade Moneybrother 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar som blev en direkt följd av skivan. Under åren som passerat sedan ’Blood Panic’ har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister.

Åldersgräns 13 år pga Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Förband till Moneybrother är Micael Matias som kommer till innergården med tre släppta album i ryggen. Och Reedon Green som spelar alternative pop/rock, med inslag av folkmusik. DJ för kvällen är Christian och Adam, som tidigare spelat både nationellt och internationellt.

Fotografering och filmning kan pågå under eventet. Läs mer om det under "allmän information".

Pressbild på Moneybrother som spelar på en gitarr
Micael Matias

Micael Matias

Reedon Green

Reedon Green

Köp biljett

Datum:
15 juni 2024
Tid:
kl. 18:00 – 0:00
Plats:
Syrgasvägen 4
Kostnad:
395 kr

Konserter och utomhusfilm i Jönköping!

Sitt och njut eller röj loss ordentligt bland växtlighet, storslagna muralmålningar och ljusslingor på Jönköpings mysigaste innergård i Skeppsbron.