Lion

Kom och se den gripande filmen Lion, en film som nominerats till 6 Oscars.

Femårige Saroo bor i norra Indien och är en ovanligt vaken liten kille. Hans högsta dröm är att växa upp och kunna göra allt det som hans äldre bror kan. Efter att av misstag ha hamnat på ett tåg och somnat vaknar han upp ensam och förvirrad hundratals mil hemifrån. Ingen förstår vad hans säger, ingen verkar vilja hjälpa honom och han tvingas en tid att leva som gatubarn i ett inte helt ofarligt Calcutta.

Saroo hamnar till slut på ett barnhem varifrån man försöker finna hans familj utan resultat och han blir så småningom adopterad av en australiensisk familj som ger honom all den kärlek och omsorg han så länge saknat. För att inte såra sina adoptivföräldrars känslor nämner Saroo sällan sitt tidigare liv och begraver sitt hopp om att någonsin återförenas med sin riktiga familj. När en studiekamrat många år senare föreslår att han ska försöka hitta sin hemby med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé, men tanken är svindlande och han gör sin första sökning med hjälp av de fragmentariska minnesbilder han kvar.

Lion berättar den gripande, sanna historien om Saroo Birerley och är baserad på hans bok “A long way home”. Filmen var nomonerad för 6 Oscars 2016: Nominerad till Film (Lion) - Nominerad till Manlig biroll (Dev Patel) - Nominerad till Kvinnlig biroll (Nicole Kidman) - Nominerad till Manus, tidigare publicerat (Luke Davies) - Nominerad till Foto (Greig Fraser) -Nominerad till Musik (Dustin O'Halloran och Hauschka)

Ingen platsbokning krävs.

Fotografering och filmning kan pågå under eventet. Läs mer om det under "allmän information".

Omslagsbild för filmen Lion

Information

Datum:
24 augusti 2024
Tid:
kl. 20:00 – 22:00
Plats:
Syrgasvägen 4
Kostnad:
Gratis

Konserter och utomhusfilm i Jönköping!

Sitt och njut eller röj loss ordentligt bland växtlighet, storslagna muralmålningar och ljusslingor på Jönköpings mysigaste innergård i Skeppsbron.